21 Kasım 2010 Pazar

Death Bell - Ölüm Zili

Death Bell isimli filmin detaylarına imdb sayfasından ulaşabilirsiniz. Aldığı 5.8 puanın bu filme çok fazla geldiğini, 3 puanın yeterli olacağına inanıyorum :)

Son dönemin yükselişinde Japon ve Güney Kore asıllı korku filmleri vardı. Bu yüzden genel kanı Japonların iyi korku filmi çektikleri yönünde olsa da, bunun tersine işleyebileceğini de bu Güney Kore filmiyle görmüş olduk. 

Film okulun ara tatile girmesiyle en başarılı 30 öğrencinin kursa çağrılmasıyla başlıyor. Klasik şekilde ezik öğrenciler ve kaçık öğrenciler bir arada ders alıyorlar. Derken, yıllar önce okulun havuunda ölen bir okul öğrencisi hakkında bazı dedikodular dönmeye başlıyor. Ve bi anda öğrenciler okulda, elektriksiz kilitli kalıyorlar. 
Buradan sonra yıllara gömülmüş olan sırlar ortaya çıkıyor ve ölümler başlıyor. 

Filme ait, ne iyi bir oyunculuk performansı, ne efekt, ne proüksiyon, ne de başka bir güzel uygulama var diyemem. Üstelik ne korku filmi, ne de gerilim. Bir kaç kanlı sahne ve ölümlerle işi götürürüz sanarak çekmişler. Malesef oldukça vasat ve gereksiz bir film olmuş. 

Ben genelde film tadına çok güvemediğim kimsenin fikirlerine kulak asmam ve kendim izlemek isterim. Bu yüzden bana göre  vasat olan bu filmle zaman harcamak isterim derseniz buyrun

Hiç yorum yok: